top of page
  • Writer's picturebeslimbodycare

Hiperpigmentarea tenului – prevenire, cauză și tratament
Mai frecvent decât am crede, hiperpigmentarea tenului, acea afecțiune caracteristică prin petele inestetice și dificil de îndepărtat, a devenit temă „vedetă” în domeniile estetice. Fie că îți place sau nu, aventurile tinereții cu soarele pot lăsa urme vizibile pe tenul tău. Trecerea anilor, sarcina, o formă de acnee severă și alți câțiva factori, pot provoca lupta ta cu aceste semne, mai mult sau mai puțin vizibile. Gândește-te la hiperpigmentare ca la un termen umbrelă pentru multe tipuri de decolorare, care poate fi prevenită mai ușor decât poate fi tratată.

Ce este de fapt hiperpigmentarea? Specialiștii spun că este o afecțiune în care pielea dezvoltă pete întunecate sau zone mai închise decât restul tenului. Aceasta apare atunci când melanina, pigmenții responsabili de culoarea pielii, sunt produși în exces în anumite zone. Tipurile de hiperpigmentare cu cea mai mare recurență sunt: hiperpigmentarea post inflamatorie (apărută în urma unor traume sau leziuni ale tenului, de cele mai multe ori, după un tip de acnee agresivă), fotoîmbătrânirea (apare, de obicei, odată cu înaintarea în vârstă, din cauza expunerii prelungite la soare) și melasma (cauzată de dereglările hormonale din perioada sarcinii).

Cum poți preveni hiperpigmentarea? Factorul de protecție solară este o barieră esențială împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV. Acesta acționează prin absorbția și dispersarea radiațiilor, împiedicându-le să pătrundă în piele și să activeze producția excesivă de melanină. Utilizarea regulată a produselor cu SPF oferă un scut eficient împotriva hiperpigmentării și a altor leziuni cutanate.

La Be Slim Body Care există o serie de tratamente și practici care pot menține tenul sănătos, radiant și fără cicatrici. În căutarea tratamentelor cu rezultate vizibile, LaserMe Facial + INTRACEUTICALS Rejuvenate este unul dintre acestea. Pe lângă hidratare, procedura implică și tratarea petelor pigmentare, oferind un efect de revitalizare a pielii.

Protejarea pielii împotriva hiperpigmentării nu este doar o metodă de îngrijire, ci o investiție în sănătatea ta, pe termen lung. Oferă-i tenului răsfăț și obține un efect de glow, cu tratamentele faciale de la Be Slim Body Care!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

„Ce este microneedlingul? Tratamente și efecte!”

Dacă te întrebi ce noutate, în materie de tratamente estetice, cucerește tot mai mult industria beauty, să știi că „microneedlingul” este probabil cel mai potrivit răspuns. Procedura non-invazivă impl

Comments


bottom of page